Nieuws

Hypotheek voor een beleggingspand

Woning splitsen

Woning splitsen is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Maar wat houdt een woning splitsen nu precies in en waarom zou je als belegger interesse hebben in het splitsen van een woning? In dit blogartikel leggen we het je uit!

Meer
Huis Snel Verkopen
Hypotheek voor een beleggingspand

Opkoopbescherming

De opkoopbescherming is per 1 januari 2022 in werking gegaan. Steeds meer gemeenten voeren de opkoopbescherming in om beleggers te weren. Het doel hiervan is dat starters een eerlijkere kans krijgen om een woning te kopen. Deze nieuwe maatregel zorgt ervoor dat beleggers geen woningen meer kunnen kopen om te verhuren die door de regels binnen de opkoopbescherming vallen. Gemeenten mogen zelf bepalen of een opkoopbescherming wenselijk is en in welke wijken deze zal gelden. Het gaat om de goedkope en middeldure woningen. Welke woningen hieronder vallen moeten gemeenten vooraf bepalen. Woningen die volgens de regels onder de opkoopbescherming vallen mogen niet meer gekocht worden om deze daarna te huren.

Meer
Huis Snel Verkopen
Hypotheek voor een beleggingspand

Puntensysteem Huurcommissie

In Nederland zijn er twee soorten huurwoningen: de sociale sector en de vrije sector. De sociale sector is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, terwijl de vrije sector is bedoeld voor mensen met een hoger inkomen. Er geldt een puntensysteem om te bepalen of de woning in de sociale of vrije sector valt. In deze blog leggen we uit hoe dat puntensysteem werkt.

Meer
Huis Snel Verkopen
Hypotheek voor een beleggingspand

Hypotheek voor een beleggingspand

Wil je een beleggingspand kopen? Dan is het belangrijk om goed te informeren over beleggingshypotheken. Er zijn verschillende banken die hypotheken verstrekken voor beleggingspanden. Maar wat is nu het verschil tussen een reguliere hypotheek en een beleggingshypotheek? En hoeveel rente moet je betalen voor een beleggingspand? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe hoog de loan to value (LTV) is.

Meer
Huis Snel Verkopen
Overwaarde opnemen

Belasting beleggingspand

Je hebt een beleggingspand en je wilt weten met welke belasting je rekening moet houden. Om een keuze te kunnen maken in welke box je het beleggingspand wilt aanhouden zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. In dit artikel zal uitgelegd worden welke box belastingtechnisch het voordeligst is. Een beleggingspand wordt meestal aangeschaft om rendement over het vermogen te behalen. In de meeste gevallen is het logisch om het pand in box 3 te willen aanhouden, omdat er dan over het algemeen minder belasting betaalt wordt.

Meer
Huis Snel Verkopen
Aanmelden als investeerder